19 mei lezing over circulaire economie door Sonja van Dam

Persbericht Cultuur Centrum Het Witte Kerkje te Maassluis

mei 2022

————————————————————————————-

De Lezing in het Cultuur Centrum Het Witte Kerkje op donderdag 19 mei a.s. gaat over:

“Maassluis in de toekomst” door Sonja van Dam

Circulaire economie is een model van productie en consumptie, waarbij bestaande materialen en producten zo lang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, hergebruikt, hersteld, opgeknapt  en gerecycleerd om meer waarde te creëren. Op deze manier wordt de levenscyclus van producten uitgebreid. Dat houdt dus minder afval in!

Sonja van Dam is onderzoeker aan de TU Delft op het gebied van circulair product ontwerp. Zij heeft meerdere artikelen over dit onderwerp gepubliceerd.

De Nederlandse overheid ambieert om Nederland in 2035 volledig circulair te laten zijn. Maar hoe doe je dat? Het is een heel belangrijk onderwerp waarover veel gesproken wordt en zeker in het huidige klimaat.

Zij zal ons die avond vertellen hoe wij daaraan kunnen meewerken. De energierekening van haar monumentale woning aan de Haven van Maassluis heeft zij in twee jaar teruggebracht naar een paar euro per maand. En wie wil dat nu ook niet?

Muziek : Sieger Jöbsis speelt die avond klassieke muziek op de piano. Hij nam deel aan de halve finale van het Steinway Pianoconcours 2020 (finale ging niet door i.v.m. corona) en speelde o.a. ook tijdens het Prinses Christina Concours. Een jongeman, die heel veel in zijn muzikale mars heeft.

De lezing wordt gehouden in Het Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1 te Maassluis. De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur (www.wittekerkjemaassluis.nl).

De toegang is gratis en een kopje koffie of thee wordt u aangeboden.