Binnenkort!

Hommage aan Pierre Soulages door Martine de Heij in Cultuurcentrum Het Witte Kerkje te Maassluis op 24 november a.s.  

Wie was Pierre Soulages? President Hollande noemde hem de grootste nog levende Franse abstracte kunstschilder en beeldhouwer van de wereld. Helaas is hij 26 oktober jl. overleden op 102-jarige leeftijd.

Martine de Heij – Maassluise kunstenaar – geldt in ons land als een kenner van zijn werk. Zij heeft hem en zijn vrouw meermalen ontmoet. Vandaar ook de ondertiteling van de genoemde lezing “Mijn ontmoetingen met Pierre Solages”, een fascinerende kunstenaar. Dan spraken zij uitgebreid over o.a. zijn outrenoier. Met deze door hem ingevoerde term gaf hij aan hoe er door de weerkaatsing van licht, bewegingen en kleuren ontstonden op zijn zwarte doeken.

Van 1987 tot 1994 maakte hij de 104 glas-in-loodramen van de romaanse abdijkerk van Sainte Foy in Conques (Aveyron).

Martine de Heij verzorgt deze avond ook de muziek en zang. Het programma wordt omringd door eigen liedjes en toepasselijke covers. Het belooft een mooie avond te worden.

Wij hopen u donderdag 24 november a.s. om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) hartelijk te kunnen verwelkomen in Cultuurcentrum Het Witte Kerkje aan de Constantijn Huygensstraat 1 te Maassluis. Een kopje koffie of thee én de toegang zijn gratis.

Heeft u vragen, kunt u mailen naar prog.wittekerkje.msls@gmail.com